Cumartesi, Şubat 12, 2011

Cimrinin Haracı...

Para , Lidyalılar bulmuş, anasını sattığımın lidyalıları. Paradan başka ne bulmuşlar ne halt etmişler bilemem. Tarihçi kesilemem kimsenin başına . Paradan bahsediyoruz hem, nerden geldiği kimden geldiği sorun değil artık çoğumuz için. Başlığa bakıp Haraç kesen biri sanmayın işin esprisi o. Eskiden paranın kokusundan mı anlıyorlardı ki helal haram olduğunu? Aaa bu sigara kokuyor tüh allah belanı haram para bu, aaha alkol kokuyor ayyaşın tekinden bu para diyip sokağa mı fırlatıyolardı? Neyse ne işte.

Cebimde çok para var, bana göre çok çünkü kardeşlerim beni evin hatta Dünyanın en cimrisi ilan ettiler, sağolsunlar. Tabii "onlara göre" "cimri" olmasaydım bu paranın p'sini göremezdiler. Marketten bi çikolata aldım. Tepki aynen şöyle ;
- Aa abim KENDİNE çikolata almış. Hadi kardeşim biz de alalıııııım.
- O benim değil size getirdim dedim , bizimkiler şok, bana verin bi parça dedim. Ona razılar dünden zaten .

Dün de zaten cebimde 5 tl bozukluk vardı 2tlsini düşürmüşüm. Paramı acayip yerlere saklarım Cd poşetleri, Çoraplar, Ve daha bi sürü yerde vardı. Vardı dedim çünkü Cd Poşetinin içinde para sakladığımı benden başkası bilmediği halde 5tl alınmış Allahım Sana Geliyorum! Kim almış? dedim. Gönüllü olarak annem "ben aldım kola aldık hani" dedi . Hııı tamam dedim.

cimri degil tutumlu ogretemedim gitti sunu...

İdeal Kilo Hesap - Kitap...

İdeal kilo denen bişey varmış, ben biliyordum da "Olmayınca olmuyor?" hayvan yağı mı yiyim kilo almak için? 
Bu sitede baktım http://www.idealkilo.org/  
Korktum da asklında biraz , anoreksi denen illete yakın duruyorum, 17.5 bmi anoreksi ben ise 17.9'um oldum olacam yani, layn acep gidip bol tereyağlı birkaç yumurta mı yesem ?  Korkmaya başladım allah belasını. Yağsız 46 kg diyor. Diyetisyen'e gitmek lazım dershane de başlıcak ? as'^+^+'%? 

Pantolon Askısı - Pantholder - Suspender...

Selam , Şu tombik yanakları sıkmalık dedektiflerin taktığı şeyden istiyorum, dedim.
Siz ne tombiksiniz ne de dedektif, dedi. 
Ne alakası var? Ben de tombik bi dedektif olmayı beklerim, bana hemen siyah desensiz bi tane verin, dedim. 
Güvenliği çağırmadan burayı terk edin beyefendi, dedi.
Bana onlardan bi tane vermesseniz pantolonumu indireceğim dedikten sonra pantolonumun ağır çekimde yere düşmesini sağlayacaktım ki rafa uzandı ve ; Alın alın ve lütfen gidin, dedi. 
Teşekkürler hanımefendi, umarım bir gün tombik bi dedektif olarak karşınıza çıkacağım dedim. 

Yukarıdaki hikaye gelişigüzel ve hayalgücü ile yazılmış çok kısa bi parodidir. Yazarın yakındığı şey nedir ? Şaka Şaka ama paragraf sorularında sürekli yakınan bi yazar görmüşsünüzdür.

Pantolon askısı istediğim zaman sürekli bana dolaba asacağımı sandıkları için ya plastik ya da alüminyum raf aparatları gösterdiler. Bunlar değil şu kemer niyetine kullanılandan dedim. Ya garip garip bakışlara maruz kaldım ya da bizde bulunmaz çöle git sen en iyisi bakışları fırlattılar. Bıktım ben de internette arıyım dedim. Aynı dertten muzdarip bi sürü insan var. 

Pantolon Askısı Anı ; 
Dershaneye yeni başladım , yeni arkadaşlar falan ; 
Temmuz olabilir yanlış hatırlamıyorsam, kot pantolonumun üzerimde 10sn duramadığı bi kilodayım pantolonun bedeni 29 . Bi tişört bi kot çıkıp gittim, plastik uçlu pantolon askımı taktıktan sonra. Desenini sevmediğim için -başka şansım yoktu- içten takıp öyle gittim belli belirsiz tişörtün altındaki kabarıklıktan belli ediyordu kendini, küçük bi yerde yaşıyorsanız "aa lan sütyen mi bu?" şeklinde esprilere maruz bırakmayacağıma yemin ettim, görev beni çağırıyordu.
Neyse yeni arkadaşlarım tahmin ettiğim esprilere maruz bırakmadılar, ama birgün 
sırtıma dokundu ve "bu ne?" dedi "kemer" dedim, neden takıyorsun? dedi. Zayıfım ben görmüyor musun hem normal olanlar pantolonumun düşmesini engellemiyor -o derecede sıska- dedim. Neyse ki sorun çözüldü. Bu yaz adam akıllı desensiz / desenli metal uçlu bi pantolon askısı bulacağım, o derece! Hem tişörtün üstünden takacağım, yüksek bel pantolon ya da normal bel işte. Oooh mis! Kiğılıda var, var ama 40 liraya yakın bi parayı gözden çıkaracam artık ne yapalım... 

Bu zayıf ergen pantolon askısı arıyor...