Cuma, Temmuz 08, 2011

Music Within

Dün akşam , Music Within vardı Tv'de Abi öyle bi film olamaz! Muhteşemdi. Vesaire.
Filmin konusu şöyle ;

MUSIC WITHIN

Vietnam sonrası yaşanan sıradışı bir başarı hikayesi.

Music Within, Vietnam Savaşı’ndan duyma sorunlarıyla dönüp engelli insanlar yararına çalışmaya başlayan Richard Pimentel’ın gerçek hikayesini anlatıyor. Band of Brothers ve Sex and the City’den hatırladığımız Ron Livingston’ın canlandırdığı Richard Pimentel, savaşa gitmeden önce topluluk önünde konuşmak konusunda müthiş bir yeteneği olduğunu keşfediyor. Savaştan sağır olarak dönünce, hayallerini gerçekleştiremeyeceğini düşünen insanları haksız çıkarıyor ve birkaç dostunun yardımıyla harika işler başarıyor. Özellikle bir engelliyi canlandıran Michael Sheen’in performansı övgüler aldı.
Eheuheueh Copy Paste belli oluyor dimi , Cnbce'de izledim dün akşam. O yüzden Cnbce de kaynak yapsın madem.
Filmin özünde başarı hikayesinden çok , engelli(eşit değil özürlü) insanlar "normal"ler tarafından görünmedikleri üzerine kafa yorulmuş biraz da. İşin özünde "özürlü" kavramının sadece insanoğlunun kafasında oluşturduğu "insan" kavramından dolayı oluştuğuna vurgu yapıyor film. Beni öyle tavladı ama oyunculuk muhteşemdi, karakterler harikaydı, diyaloglar müthişti. Tek kelimeyle yine izlemeyi düşünüyorum o kadar beğendim filmi. En azından bende olan bi farkındalık vardı zaten size daha önce "kanser"in hollywood'a konu olmasını anlatmıştım ben. Şimdiki farklı...
Kanser hastası birine sağlıklı gözüyle baktığınızda aklınıza ilk gelen "Acaba ölecek mi?" Hö? Ölmek ? Kanser? Kim demiş ölseydi Xy ölürdü de ölmedi. 
Çok sıktıysam sizi kusura bakın, son zamanlarda kanser, özürlü demeyin hem, ben sadece oraya dikkat çektim fiziksel engeli vardır özür sayılmaz o.
Hadi kalın sağlıcakla. (hayatta kullanmam ama kan beyne hücum)
Cnbceye Teşekkürler. O olmasaydı da izlerdim :D