Pazartesi, Temmuz 11, 2011

Let the Right One In

Filmimiz çok basit 12 yaşlarında bi çocuğun başına gelen garip olmayan olaylar ve kendine has anlatımıyla 1saat54dakikanızın nasıl geçtiğini sonlara doğru anlamanız pek zaman almıyor ;
Şöyle ki sürekli Hollywood filmlerine alışık bünye illa bi aksiyon bi yakarış bi kovalamaca beklerken, filmin ana karakterlerinden vampir Eli pek de güzel pek de şirin nasıl desem, gözleri güzel mistik bi havası olan 12 yaşlarında bi kız ama uzun zamandır 12 yaşında.
Filmin can alıcı sahnelerinden  ; Vuhhuu Spoiler ile coşturur
Oskar'ın Eli'ye aşkını ilan etmesi ve Eli'nin açlıktan(kana olan) vahşileşmesi-köpek gibi bişey oluyor- hırlıyor. Oskar'ın da Eli'nin gazına gelip sınıfın artizt çocuğunun kafasına sopayı geçirmesi ve son olarak da Eli'nin sondaki hamleyle Oskara olan bağlılığını kanıtlamasını da ekleyebilirim.

Ben filmleri izlerim karakterlerin adını unuturum , olayların sırasını veya zamanını da unuturum ama şu bi gerçek ki izlediğim filmlerin çoğundan küçük parçalar halinde arşivsel şeyler çıkarıp  kendime göre yorumluyorum. Ya da bunu bazen yapıyorum. Sadece tek başıma film izlediğimde oluyor bu. Öyle yani pek bişey yoktu bu yazımızda, ergen vampirseverleri mutlu edemediğim için o kadar mutluyum ki anlatamam.