Perşembe, Mart 29, 2012

Müzikler Güzeldi ama Bugün?

Dün akşam geç yatıldı, sınav zamanı yaklaşmışken yapılması saçma olan hareketlerden biri.
Sabah da geç uyanınca, süngerbob'un bıkkın versiyonu gibiyim. Çocuklar, durum bundan ibaret değil tabii. Hayatımda bir dost yok -yanımda olan- patrick gibi ya da evcil hayvanım da yok garry gibi. Evcil hayvan alırsam da bakamam sanırım, eskiden ölen muhabbet kuşlarım, hatta hediye edilen yavru kekliğim bile öldü, sevdiğim herkes ölüyor! Nil de öldü, kızı da öldü. Oha lan geçen yıllar kayıp dolu. Fuck, bu muhabbeti geçiyorum.
Sabah, the Pierces - Secret denk geldi, Gossip dinlerken. Güzel şarkı, diğer parçaları da güzelmiş grubun. Sabah dinlenen müziklerden sonra, insan içine çıkma turumuz başladı kardeşle. Yürüdük yarım saat boyunca, nefes nefese kaldık, yemek yedik, çocuk fifa falan oynadı ben izledim. Buralarda Crossfire denen saçmalık hüküm sürmüş durumda. Neyse, ben ortamı terk ettikten sonra, dershane parti yapıyormuş cafe'nin birinde. Bi bakıyım eğer takılacak birileri varsa eğer diye, gittim ama kimse yoktu. Kurucular toplanmışlar vesaire, geçerken şöyle bi baktım. Sekreterden de nefret etmeye başladım ama güzel kız, nefret ettirmiyor kendinden. Neyse neyse neyse, etüte kadar çıktım. Ortamı bi yokladım, liseli kaynıyordu. Fırsattan istifade tabii, doluşmuşlar, boş hoca bırakmamışlar. Partiye gidecek olan kimseyi göremeyince de terk ettim dershaneyi, merdivenleri inerken, kurucu ve yandaşları hala yerlerindeydi, zaten uzun sürmemişti keşif. Bi bakındım etrafıma, sevilen matematikçi bi şey anlatıyordu öğrencilerine, bi ara göz göze geldik ama selam vermeden indim. "Selam orucu" tutuyorum.
Hava sıcaktı. Arada bisikletlinin biri sıyırdı, çocuğa sövdüm. Sonrasında ise bi vw polo ile geçti güneş gözlüklü kadın, ona sövmedim ben suçluydum.
Eve gelindiğinde ise işte net müzik -film izliyim dedim ama gözüm korktu. İzlediğim her filmde bi dram bi entrika, bu yüzden sınav öncesi izlenecek filmler listesi yapıyorum. "sınav öncesi film mi izlenir?" diyenlere ise cevabım "son ana kadar yaptıklarınız yetmiyorsa, yakınmak yerine sevdiğiniz şeyleri yapın" bu daha faydalı.