Perşembe, Temmuz 12, 2012

Bütün Pezevenkler Pazarlar ama Pazarlamacılar Pezevenk Değildir.

Dün güzel bir gündü, akşama kadar. Akşam dünden sayılmasaydı dün güzel olabilirdi ama dünden bahsetmek istemiyorum.
Bugüne gelecek olursam ;
Kardeşin ergen davranışları umarım son bulmuştur, telefonunu değiştirecek şu kampanyalara bakıyoruz, cep hırsızları. Bilmem kaç adet şirket ve kaç adet olduğunu bilmediğim tarifenin içinde, şu telefon 19.90 diyip 69.90'ı geçirenlerden bahsediyorum. Telefona bakıyoruz falan, bu güzelmiş -130 lira, şu iyi sayılır -70 lira, şu berbat 1 yıl sonra çöp olur olum o ise 41 liraydı, afedersiniz ama anaları güzel miymiş? Soramadım, fırsat olmadı.
Adı lazım olmayan telefon bayiisine girip telefonu inceledik bir güzel, kardeşin ağzı sulandı. Olum oyuncak gibi bişi la bu?! desem de, ı ıh, nuh diyor bişiy daha demesi gerekirken kalıyor çocuk öyle. Aklıma 5800'a aşık olduğum zamanlar geldi, heyt gidi ergenlik sen cansızlara aşık ettin şu bünyeyi zamanında püüğğğğ, önüme gelene aşık olduğum zamanlar da vardı ama o zamanlar şimdinin SBS'si eskinin LGS'i idi. Heyt gidi, kız beyaz tenli ve kuzenimin kankasıydı. Benden 4 yaş büyük olması sorun diildi, ah bu aşk iflah etmez beniiiiiğğ, şeklinde yana yakıla giderdim dershaneye, sırf onu görmek için trabzanlardan sarkıp düşme tehlikesini göze alıp sınıftaki gülüşmelerini izlerdim ki... Eeaah, ömürden ömür alır. Sonra ne mi oldu? Benim kuzenlerden biri, bu kıza onu sevdiğimi söyledi? Neden mi? Çünkü ben o kuzenlerle kavga etmiştim ve onlar intikam aldılar! Çok acıklı la, her hatırladığımda canım platoniğim gelir aklıma. O şu an hemşirelik okuyor, bitirmiş bile olabilir. Son gördüğümde, gözaltları morarmış, beyaz teni ise saydamlaşmış gibiydi. Acaba bu kız vampir miydi? Susamış gözlerle bana baktı ama beni tanımadı, bıyığı terlememiş sübyandan, hafif sakallı bi adam dönüşmek, kokumdan anlardı lan vampir olsaydı. Bendeki de fantezi hani. Öyle işte bu da bir anı, nerden nereye.
Berbere gittim, 1 saat sonra gel diyince, '^%+^&/()/ öyle oldu. Saydım içimden. 1 saat çok, ben eve gidiyorum yea, bekleyemem dedim. O zaman yarın gel dedi, la pezo zaten yarın için müsait olduğun bi zaman istiyoruz dimi? Yok adam sabırsız, adam laf adam kuru gürültü.
Kontör yükledim, otobüs biletlerimizi aldık kardeşle sonrasında ev.
Komşularla takılıp biraz PES oynayıp yine dağıttım diyebiliriz. -PES bana iyi geliyor.
Ondan sonrasında ise 4 patlıcan dolması ve avuç içine sıkacak kadar yaprak sarmasını yiyip üzerine de bir bardak ayran, ooh kilo almaya başlayabilirim. Sabahları da tereyağı yiyorum, bu sıcakta evet, karaciğerim yağ bağlamazsa iyidir.
Film izledim yemekten sonra, sonrası malum burada buldum kendimi. Drive güzel film, oyuncuları da hakkını vermiş diyebilirim. Konu da abartılmadan sakin sakin ilerleyip, yapışıyor surata. İyi bir ses sisteminiz varsa hoparlörü açın bir güzel öyle izleyin derim. Araba takip sahneleri, acaip kaliteli.
Eaah, ondan sonra facebookta sohbet muhabbet, uzun zamandır görüşmediğim, liseden beri bağlantımızı koparmadığım arkadaşım aradı 15 küsür dk konuşmuşuzdur. Annem de içeriden, "kapat şu telefonu artık" diye isyan etse de bulmuşum arkadaşımı bırakmam, tabii azarladı biraz. Olum git sosyalleş diye, amq sosyalleşcem sen ne bok yiyon orda diyince"yaz okulu", beni mi bekliyorsun, iyi bir dayağı hakkettin dedi, eğlendik bayağı. Bu adamı seviyorum ben ya, harbi dost olursa bu adamdan olur. Keşke daha yakın olsaydı evlerimiz, mesafelerin amk! Telefon desen, internet falan? Siktir ederim o adamla rakı masası kurup kendimizden geçme planları yaptık, antrenman yapıyorum olum senin yüzünden diyince güldü bayağı. Umarım aksilik olmaz da takılırız hacı ya!
Bugünlük bu kadar, platonik aşktan, harbi dosta kadar aradığınız her şey -pazarlamacı gibiyim, pezevenk demeyin şuna-

Drive (2011) -Film-



Tamam ya anladık, karizmatik adamsın vesselam!
Ryan Gosling, az konuşan soğuk adam, sürücü. Biz ona "şoför" diyelim. Şoför, Irene ile komşudur, Benicio adında bir oğlu vardır Irene'nin. Şoför ile bu ikili arasında bir çekim olur. Aşk diyin siz, bence başka bir şey var. Irene'in kocası, Standard. İsim garip olabilir, adam hapiste. Evet, şoför evli bir kadınla yakınlaşmış hatta ileriki zamanda hapisten çıkan kocasına yardım bile edecektir. Olaylar ve olaylar, bir insan yeni tanıştığı insanlara neden bu kadar bağlanır? Neden onlar için kahramanlık yapmaya çalışır? En önemlisi kötü adamları gördüğü yerde neden anlamadı? Aşk her şeyi affeder mi dersin zamanla geçer mi? Aşk diyelim ok, Irene aşık olunmayacak kadın değil, peki bu kadın ve küçük Benicio için değer miydi be adam demenize neden olacak, hayatın gerçekleri ve dibinizdeki insanları sorgulamanıza kadar varmaz ama güçlü kadrosu, iyi yönetmeniyle "vuhuhuh!" anları yaşatabilir. Ben burda film incelemesi yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, izlediğim beğendiğim filmlerin listesini alıyorum, kendim için yapıyorum çok bencilimdir, teşekkürler evet bu kadar ve birkaç şey daha ;
Filmin mükemmel kadrosundan bahsettim zaten.
Kan var Şoförün suratında, burda olanlar uh beybi!
Aksiyon dediğin vurdulu kırdılı bilmem neli olur diyenlere,
Jason Statham olsaydı, Irene ile yatardı. Çünkü Jason Statham oynadığı filmlerde iş bitiricidir. Bunda durum biraz farklı 21.yy kahramanı gibi adam.
Kan var meme var, kan biraz fazla meme az, olması gerektiği kadar diyim ben en iyisi.
Aferin Dublör-Şoför, iyi iş çıkardın.
I love u Irene demez Şoför, öper. Ben de öyle yapcam :')
Burda "ah bu aşk iflah etmez beniiiiğğ" diyordu Nev -şaka-
Bu alttaki dialogla da bir nevi rehberiniz olayım ; Oha diyebilirsiniz bazı sahnelerde, kafam dağılsın diye dram izleyince daha kötü oluyorum Requiem for a Dream'den sonra toparlanamadım ve yorumlar-diğer bloglara attıklarım dahil inanılmaz bi tutarsızlık yakaladım. Bu film beni sarstı biraz, toparlandım ehehe ne mazo adammışım ben yea?!
Dialog;
-Kötü adamı gördün mü? Şoför
-Evet. Benicio
-Nerden anladın?
-Çünkü...o bir dolandırıcı
-İyi dolandırıcılar yok mudur? 
-Hayır, ona bir baksana. Sana iyi biri gibi mi görünüyor?


Müziklerinden bahsetmedim mi?! Tüh! Filmin müzikleri o kadar güzeldi ki başlar başlamaz sarıyor zaten, uygun sahnelere uygun müzikler. Aferin yönetmen, Cannes'da ödül aldığını söyledim mi? Normalde takılmam alınan ödüllere, dikkat edilirse de bahsetmedim şimdiye kadar, bana ne ödülünden, film güzeldi.
Müzik ; A Real Hero - College & Electric Youth
Elektro mu bu, elektroysa eğer ben sevmiyordum elektro falan ama sanırım hakkını vermişler, helal olsun diyelim.
İyi seyirler millet. Mutlu olmak için izlemeyin sadece izleyin.